2019-09-02 09:15:06

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONYA’YA MÜJDELERLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 645 milyon liralık 88 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 645 milyon liralık 88 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi. 31 Mart seçimlerinde verilen rekor oy için Konya halkına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim öncesi buraya geldiğimde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı sizlere emanet etmiştim. Sizler de bu emaneti en yükseğe taşıdınız. Genç, çalışkan, azimli ve derviş gönüllü bu kardeşimizin Konya\'ya çok büyük hizmetleri olacağına inanıyorum” dedi. Konya’ya 17 yılda 51 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, yeni müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; Konya Metrosu’nun ihalesinin Eylül ayında yapılacağını, 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın 5’incisine Konya’nın ev sahipliği yapacağını, nişasta bazlı şekerde kotayı yılsonunda yüzde 2,5’a kadar düşüreceklerini, pancar fiyatını da ton başına 235 liradan 300 liraya yükselttiklerini ifade etti.

Çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 645 milyon liralık yatırımın toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile yapıldı. Mevlana Meydanında on binlerce Konyalının büyük coşkusu ile gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’nde verilen yüzde 70,5 rekor destek nedeniyle Konya halkına teşekkür etti.

 “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KONYA'YA ÇOK BÜYÜK HİZMETLERİ OLACAĞINA İNANIYORUM”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim öncesi buraya geldiğimde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı sizlere emanet etmiştim. Sizler de bu emaneti en yükseğe taşıdınız. Genç, çalışkan, azimli ve derviş gönüllü bu kardeşimizin Konya'ya çok büyük hizmetleri olacağına inanıyorum. Çok yüksek oy oranlarıyla yüzümü ağartan Karatay, Meram ve Selçuklu başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Bu tarihi başarının kazanılmasında emeği geçen, katkısı olan herkesi, bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. En büyük teşekkürü de sizlere, Konya halkına ediyorum. Konya, büyük medeniyet davamıza tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de en büyük desteği veriyor. Bu şehir alemi aşkla bilen Mevlana Hazretlerinin, alemi ilimle bulan Konevi Hazretlerinin, kılıcı adaletli Sultan Keykubat’ın şehridir. Bu şehir hem tarımda hem sanayide hem ilimde hem tasavvufta zirveyi hiç bırakmamıştır. Bu alimlerin gönül sultanlarının mirasına en iyi şekilde sahip çıkarak çok daha büyük başarılara birlikte imza atacağız. Mevlana Hazretlerinin emanetlerini aslına uygun şekilde koruyamazsak ona layık olamayız. Selçukludan kalan eserleri koruyamazsak onlara layık olamayız. Tasarım, geliştirme, üretimde ilk sıralara çıkartamazsak ecdada layık olamayız. İşte bunun için nerede ne yapıyor olursak olalım bir gözümüz hep Konya’dadır” dedi.

“17 YILDA KONYA’YA 51 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

Konya’da geçtiğimiz yıl Haziran ayında Mavi Tünel İçme Suyu ve Arıtma Tesislerinin açılışını yaptıklarını, Aralık ayında toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon olan 99 kalem projenin toplu açılışını yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada toplam 645 milyon lira olan 88 kalem eser ve hizmetin açılışını yapmak üzere bir aradayız. Çok sayıda eğitim yatırımı, sağlık tesisi, enerji alt yapı, spor sahası, öğrenci yurdu, yol yatırımları yer alıyor. Büyükşehir Belediyemizin tamamladığı yollar, kavşaklar, üst geçitler, sulama tesisleri, göletler, parklar, pazar yerleri gibi hizmetlerin açılışını da yapıyoruz. Karatay, Selçuklu, Akşehir, Seydişehir belediyelerimizin tamamladıkları yatırımları da hizmete alıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Konya’mıza kazandırılmasına hizmeti geçen bakanlarımızı, kurumlarımızı ve belediyelerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Konya'ya son 17 yılda eski rakamla 51 milyar lira yatırım yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yeni yatırımların da müjdesini verdi.

METRO İHALESİ EYLÜL AYINDA YAPILIYOR

İlk müjdesini Konya metrosuyla veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hattın ilk etabının ihalesini Eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Metro hattı, Konya’nın bugünden ziyade geleceğine yapılan bir yatırımdır. Bugün Konya, şehircilik bakımından Türkiye’nin örnek yerlerinden biriyse bunu yarım asır önce şehrin geleceğine yapılan yatırımlara borçludur” ifadelerini kullandı.

PANCAR ÇİFTÇİSİNE MÜJDE

Bir müjde de çiftçilere veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Pancar üretimi Konya’nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek, nişasta bazlı şekerde bu yılın sonunda oranı yüzde 2,5’a kadar indiriyoruz. Çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar fiyatını da ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz.”

2021 İSLAM DAYANIŞMA OYUNLARI KONYA’DA

Konya’ya bir başka müjdesi de İslami Dayanışma Oyunları olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın 5’incisinin ev sahibi olarak Konya’yı belirledik. Ülkemiz adına Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, ev sahibi şehir sözleşmesini Kasım ayında imzalayacaktır. Hayırlı olsun. Konya’nın daha çok üreterek ve başarılar ortaya koyarak bu yatırımların karşılığını vereceğine yürekten inanıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Sevginiz, coşkunuz, muhabbetiniz, ahde vefanız, kadirşinaslığınız, misafirperverliğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin bir kez daha Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ve bu vesileyle, bundan önce burada beş sultanın kemikleri bulundu, tespit edildi. İnşallah onların da Alaaddin Tepesine defnini gerçekleştireceğiz. Rabbim onlardan razı olsun. Bizleri de onlara layık kılsın. Allah yar yardımcımız olsun.”

“DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Törende konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yerel seçimlerde AK Parti\'ye göstermiş olduğunuz teveccühten bir Konyalı olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Artık dikkatimizi ve tüm enerjimizi icraata veriyoruz. Yapısal reformları gerçekleştirerek ülkemizin önünü hızla açacağız. Her türlü iç ve dış saldırı karşısında hiç taviz vermeden daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“KONYA TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI OLMUŞTUR”

 Çevre ve Şehircilik Bakamı Murat Kurum, açılışı yapılan bütün eserlerin hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: “Konyalı hemşehrilerimiz 31 Mart seçimlerinde sandığa AK Parti\'nin mührünü, damgasını vurmuşlardır. Yüzde 70’in üzerinde oy alarak 31 ilçemizde Cumhur İttifakının göstermiş olduğu başarıyla Konya’mız Türkiye'mizin yüz akı olmuştur. Konya, AK Partidir, AK Parti Konya’dır. Konya demek dünya mazlumlarının hamisi, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a vefa, davamıza sadakat demektir. Hiçbir zaman Konya ile AK Parti’nin arasına kimse girememiştir, bundan sonra da giremeyecektir.”

“KONYA’YA VERDİĞİNİZ DEĞER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 31 Mart seçimlerinde büyükşehirler arasında AK Parti’ye en yüksek oyu veren şehir olduğunu belirterek, “Ne zaman önümüze sandık gelse, ne zaman devletimizin, milletimizin bize ihtiyacı olsa orada Bozkır’ın yiğit evlatları, Konyalılar çıkar ve son sözü söyler. Siz, söz verdiğiniz üzere bugün teşekkür ziyareti için şehrimizdesiniz ama Konya’ya kazandırdığınız yatırımlar ve verdiğiniz değer için asıl bizim size teşekkür etmemiz lazım. Konya sizinle büyüdü, sizinle ön plana çıktı. Konyalı sizden aldığı cesaretle yol yürüdü. O yolda önemli mesafeler kat etti. Konya, sizin verdiğiniz hedefler doğrultusunda dünyanın konuştuğu bir marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Konya ilk günkü aşk, ilk günkü azimle; kararlılık ve bağlılık ile Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındadır. Konya, ümmetin kabul olmuş duası, mazlumların hamisi ve güçlü Türkiye’nin lideri reisinin arkasındadır” dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 88 eserin toplu açılışı gerçekleştirildi. 

DİĞER SİTELERİMİZ