2019-11-05 10:26:14

‘TEMELİ ATILDIKTAN 4 YIL SONRA KONYA METRO’YA KAVUŞACAK’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Metrosu’nun başlangıcını yapıyoruz. 4 yıl sonra inşallah süreç tamamlanmış olacak” dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimize bugüne kadar yapılan en büyük kamu yatırımının imzasını gerçekleştirmiş olduk. Konya Metrosu’nun başlangıcını yapıyoruz. 4 yıl sonra inşallah süreç tamamlanmış olacak” dedi 

AK Parti Konya İl Başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu öncesinde düzenlenen basın toplantısında Konya tarihinin en büyük kamu yatırımı olan Konya Metrosu hakkında bilgi verildi. Toplantıda AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Orhan Erdem, Halil Etyemez, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, Gülay Samancı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yöneticileri hazır bulundu.

‘KONYA AK PARTİ’YE DESTEĞİNİ ARTIRARAK DEVAM ETTİRİYOR’                

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konyalıların AK Parti’ye kurulduğu günden bu yana destek verdiğini ifade ederek, “Pazar günü 3 Kasımdı. 17 yıl önce ülkenin yaşadığı şartlar ve 15 ayını henüz doldurmuş bir partinin seçimlere katılıp, aldığı yüzde 34,28 oyla meclisin üçte ikisi kadar milletvekili sayısı ile iktidara yürüdüğü gün. 4 Kasım sabahında gazete manşetlerine baktığımız zaman halk iradesinin sandığa yansıdığı manşetlerini hatırlayabiliriz. Ülkenin yaşadığı onca zor dönemler, özellikle 28 Şubat’ın baskıcı anlayışı, ekonomik daralmalar, ülkenin bunalmışlık halinde AK Parti’nin kuruluşu bir umut olarak ortaya çıkmış ve ilk seçimlerde de büyük destek almış. Konya olarak o gün Türkiye genelinde yüzde 55 oy oranı ile yine en önde seçimi gerçekleştirmiş bir iliz. O günden bugüne de tüm hemşerilerimiz bu desteğini artırarak devam ettirdi. Onun için tüm hemşerilerimize hassasiyetle teşekkür ediyoruz. Duruşunu güçlü bir şekilde sadece ülke içinde değil, dünyaya umutla haksızlığa ve adaletsizliğe karşı duruş koyabilen, mazlumlara el uzatan ve ülkeyi büyük ülke yapabilme arzu içinde olan ve devir aldığı mirası hakkı ile taşıyan bu lidere karşı desteğini hakkı ile devam ettiriyor” dedi.

‘KONYA DAHA YAŞANABİLİR HALE GELDİ’

AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte Türkiye’nin büyük bir kazanım elde ettiğini ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “2002 yılında beri iktidarda olduğumuz sürece Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da en küçük işimizden en büyük hayal projelerimize kadar, adım adım çalışıldı. Konya Şehir Hastanesi’ni inşallah önümüzdeki sene hizmete sokacağız. Sadece Konya merkezde değil ilçelerimizde de yeni hastanelerimiz hizmete sunuldu. En küçük göletten, en büyük barajlara, hızlı trenden bölünmüş yollara kadar, tarımdan sanayiye, öğrencisinden emeklisine çok büyük projeler hayata geçti. Konya’ya kazandıran tesisler ve projeler Konya’yı daha yaşanabilir bir hale getirdi. Konya’ya yatırımların kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. AK Parti kurulduğu günden bun yana Konya destek verdi, AK Parti iktidarı da büyük projeleri bir bir hayata geçirdi. 17 yılımızı geride bıraktığımız bu günlerde, bizlere katkı sağlayan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Desteğini esirgemeyen aziz milletimize ve hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHRİMİZ EN BÜYÜK KAMU YATIRIMINA METRO İLE KAVUŞACAK’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da metro projesine dair merak edilenleri, düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Başkan Altay, “3 Kasım 2002’de başlayan hizmet yolculuğunda AK Partimiz şehrimiz ve ülkemize çok önemli hizmetlerde bulundu. Mahalle başkanından il başkanına kadar o günden bu güne görev alan herkese şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar şehrimize yapılan hizmetlerin en büyüğünü Cuma günü şahitlik ettik. 2015 yılında projenin başlangıcında imzası bulunan önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz Tahir Akyürek ile birlikte Ulaştırma Bakanlığında yapılan imza törenine eşlik etmiş olduk. Böylece şehrimize bugüne kadar yapılan en büyük kamu yatırımının imzasını gerçekleştirmiş olduk. Konya metrosunun başlangıcını yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede temel atma ile başlayacak süreç, 4 yılda tamamlanacak. Konya Metrosu’nun ilk etabının Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Köyceğiz Kampüsü’nden başlayarak Meram Tıp Fakültesi, Beyşehir Yolu, Eski Sanayi, Yeni Gar istasyonu, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Çeçenistan Caddesi ve Meram Belediyesinde tamamlanacak 21,1 kilometrelik ilk hattın ihalesi ve sözleşmesi gerçekleştirirmiş oldu. Toplam 22 duraktan oluşacak metromuzda 35 dakikada seferlerin tamamlanası planlanıyor. Böylece Meram ve Selçuklu arasında vatandaşlarımızın kolay ulaşım sağlaması hedefleniyor. İnşallah Konya 2. etabın da tamamlanması ile önemli bir yol kat edecek” şeklinde konuştu. ‘ARTIK ŞEHİRLER BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR’ Konya Metrosu’nun Konya için tarihe not düşülecek kadar önemli olmasının sadece yatırım bedelinden kaynaklanmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Toplam 22 duraktan oluşacak metromuzda 35 dakikada bir seferin tamamlanması planlanıyor. Planlanan sefer aralığı 4 dakika ile 2,72 dakika arasında gerçekleşecek. Böylece Meram ve Selçuklu arasında vatandaşlarımız kolay bir ulaşım imkanına sahip olacaklar. İnşallah ikinci etabın tamamlanması ile birlikte Konya çok önemli bir merhale kat etmiş olacak. Metrolar 4 katanerli olacak. Şehirlerin rekabeti günümüzde ülke rekabetlerinin önüne geçti. Artık şehirler birbirleriyle yarışıyor. Şehirler için en önemli kriter de toplu taşıma ağının niteliği, sınıfı ve yolcu kapasitesidir. Konya’da bu manada metrosu olan şehirler kategorisine girmiş olacak. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 190 milyon Euro. Yurt dışı kredisi ile gerçekleştirilecek 7,5 milyarlık bir yatırım. Firma ile görüşmelere başladık. İnşallah en kısa sürede şantiye yerinin tespiti ile şantiye kurulum aşamasına başlanacak ve en kısa sürede temel atma törenini gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

‘AK PARTİ İLKLERİN VE ENLERİN PARTİSİDİR’

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise 17 yıllık AK Parti iktidarlarına atıfta bulunarak “AK Parti ilklerin ve enlerin partisidir. AK Parti’nin en büyük özelliği ise Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu ülkede vesayete son verilmiş olmasıdır. AK Parti iktidarlarında bugüne kadar pek çok şey yapıldı. Ancak kanaatimce en önemlisi bu millete özgüven aşılaması ve bir meşruiyet krizi yaşamamasıdır. Milletimiz de bunun karşılığını her seçimde vermiştir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

DİĞER SİTELERİMİZ