2021-07-15 08:37:00

BAŞKAN ÇARDAKOĞLU'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Başkan Çardakoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çardakoğlu mesajında; “Bundan yaklaşık 5 yıl önce milletimiz 15 Temmuz gecesi vatanımıza ve Demokrasimize darbe girişiminde bulunanlara gereken dersi fazlasıyla vermiştir.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain kalkışmanın 5'inci yıl dönümü için yayımladığı mesajda, Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Gazi Meclisimiz başta olmak üzere stratejik kurumlarımızın tamamını hedef alarak yönetimi ele geçirmeye çalışmışlardır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içine yerleşen örgüt üyesi bir grup cuntacı asker, milleti ve milli idareyi hiçe sayarak devlete ve hükümete darbe girişiminde bulundu, ancak bu hain girişim tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk milletinin genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bir olarak yeni bir destan daha yazmasıyla engellendi.15 Temmuz artık Türkiye için önemli bir tarihtir hem bu tarih hem de bu kahramanlık örneği yıllar boyunca da unutulmayacaktır. Ülkemizin demokrasi tarihi maalesef darbeler ve engellemelerle doludur. Milletimiz o gece Türkiye'de bu dönemlerin artık kapandığını, milletin gücünün üstünde hiç bir gücün duramayacağını tüm Dünya’ya göstermiştir. O gün Türkiye'nin darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla o gece korkusuzca meydanlara koşan vatandaşlarımızın sayesinde büyük bir sınavı daha başarıyla atlatmıştır. Darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etmiş milletimiz açılan ateşlere, atılan bombalara hatta üzerlerine sürülen tanklara göğüs gererek vatanına, bayrağına ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bizler yine o gün olduğu gibi bugünde meydanlarda olacağız, ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şahadet şerbetini içen 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anacağız. Bu yaşadığımız kötü günlerin tekrarlanmaması için dualar edeceğiz. Buradan tüm hemşerilerimizi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günümüzü daha anlamlı kılmak için akşam saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanına davet ediyorum” dedi.

 

DİĞER SİTELERİMİZ