2021-05-19 08:35:58

BAŞKAN ÇARDAKOĞLU'DAN 19 MAYIS MESAJI

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.


Çardakoğlu mesajında, 19 Mayıs'ın, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs'ın millet için iftihar kaynağı olduğunu vurgulayan Çardakoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler, tüm imkânlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inanıyoruz."

Çardakoğlu, "Bizim gençlerimiz, asımın nesilleridir." ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"Yemen'de, Kudüs'te, Kut-ül Amare'de, Balkanlar'da, Çanakkale'de, Galiçya'da, Gaziantep'te, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Karabağ'dan Libya'ya kadar her yerde gençlerimiz vardı. Nerede bir ay yıldızlı bayrak yükseldiyse, bu bayrağı oraya taşıyan da yere düşürmeyen de asımın nesli olan gençlerimizdi. Ülkemizi bölmek isteyen PKK'lı alçakların karşısına dikilen Yasin Börü'ler, Eren Bülbül'ler bizim gençlerimizdi. 15 Temmuz gecesi meydanı hainlere bırakmayıp FETÖ'cüleri hüsrana uğratan Ömer Halisdemir'ler, Abdullah Olçok'lar, bizim gençlerimizdi. Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesidir."

Bu duygu ve düşüncelerimle, gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

DİĞER SİTELERİMİZ