2023-03-08 09:49:13

BAŞKAN ÇARDAKOĞLU’NDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında mesaj yayınladı. 

Güçlü bir toplumun ancak güçlü kadınlarla meydana gelebileceğini vurgulayan Çardakoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadın, özellikle toplumun temel yapısını teşkil eden aile kurumunun sağlam değerlere sahip olabilmesinde büyük bir önem arz etmektedir. Üstlendiği misyonla toplumsal yapının demokratik temellerinin yükünü çeken kadınların, hayatın her alanında el üstünde tutulması gerekmektedir."

Mesajında Hz. Muhammed'in "Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı en iyi davrananınızdır" hadisini hatırlatan Çardakoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak değerlerimizden aldığımız bu sorumluluğun bilinciyle toplumsal hayatta kadın-erkek eşitliğinin sağlanması adına iktidarımız boyunca önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın haklarına verdiği önem kadınlarımızın omuzlarındaki yükün hafiflemesinde büyük bir etken olmuştur. Kadına yönelik ayrımcılıkla mücadelede kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmek adına 20 yılda gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle eski Türkiye'de kadınları ötekileştiren cinsiyetçi politikaları tamamen ortadan kaldırarak eğitim hakkı, inanç özgürlüğü, ekonomik özgürlük gibi en temel haklar konusunda toplumun farkındalığını artıracak hamlelerde bulunduk. Kadına yönelik pozitif ayrımcılığı önceleyen politikalarımızla bugün siyasette, bürokraside, kamuda, iş dünyasında yer alan kadın sayısı Cumhuriyet tarihinin en üst seviyelerine ulaşmıştır. Kadınlarımızla ilgili meselelerdeki hassasiyetimizle kadının toplumsal hayatta görünürlüğünü arttırdık.

Güçlü Türkiye hedefimizi güçlü kadınlarımızdan oluşan güçlü milletimizle gerçekleştireceğiz. Bu bilinçle çalışmalarımızı daha da ileriye götüreceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza, sabır temenni ediyorum. İnsanlığın umudunu yeşerten, ülkemizde birlik ruhunu mayalayan, milli manevi değerlerimizi yücelten ve ailelerimize güç katan bütün kadınlarımıza şükranlarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerine ver verdi.


DİĞER SİTELERİMİZ