2021-07-19 15:16:08

Başkan Atalay'ın Kurban Bayram Mesajı

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.


Tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramını tebrik eden Kemalettin Atalay, yayınladığı mesajında şunları söyledi:


“Bayramlar birlik, beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günledir. Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, küskünlerin barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı ve dayanışmanın doruklara ulaştığı günlerdir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı toplumumuzda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, güzel anıların yaşandığı zaman dilimleridir.


Dini bir ibadet olarak kurban ise, Allah’a yakın olmak için takdim edilen şey anlamında kullanılır. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakın kılmaya vesile olurlar. Allah-u Teala Hac Süresi 37 ayette buyurmuşlardır ki” Onların ne etleri ne kanları asla Allah'a ulaşmaz. Ona ulaşacak olan sizin takvanızdır. Sizi doğru yola ilettiğinden dolayı Allah'ı yüceltmeniz için onları sizin yararınıza sundu. İyi olan kimseleri müjdele.” Allah yapacağımız kurban ibadetlerini dergah-ı izzetinde kabul eylesin inşallah. Bu mübarek günlerin hürmetine garib gurabayı, eşi dostu gözetmeliyiz, elimizden geldiğince hayra vesile olmalıyız.” 



Güzellikler paylaştıkça çoğalır diyerek sözlerini tamamlayan Başkan Atalay, “Bütün güzellikleriyle yaşayacağımız bu bayram günlerinde tüm maile aynı sofra etrafında buluşacağız. Gurbetten sevdiklerimiz sılayı rahime gelecekler. Bütün bu ziyaretlerde unutmayalım ki Covıd-19 salgını riski hala devam ediyor. Maske mesafe ve temizlik kurallarına  göre hareket edelim. Bayram mutluluklarımıza Koronavirüs Hastalığı engel olmasın. Kurban kesim alanında ve bayram ziyaretlerimiz de de sosyal mesafemizi koruyalım, maske kullanımı konusunda dikkatli ve hassas olalım. Bayram günlerinde sabır ve hoşgörüyü elden bırakmayalım. Bu vesile ile başta ilçemiz olmak üzere tüm Türkiye’nin, İslam Coğrafyasının Kurban bayramını tebrik eder tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ederim” şeklinde konuştu.

DİĞER SİTELERİMİZ