2018-12-13 15:07:55

AK PARTİ’NİN KONYA BÜYÜKŞEHİR ADAYI ALTAY TANITILDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından..

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yerel Seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan mevcut başkan Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programla tanıtıldı. AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ise, Büyükşehir ile birlikte 31 ilçeyi kazanarak Konyalılara hizmet etmeye devam etmek istediklerine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yerel Seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan mevcut başkan Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programla tanıtıldı. AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ise, Büyükşehir ile birlikte 31 ilçeyi kazanarak Konyalılara hizmet etmeye devam etmek istediklerine vurgu yaptı.

AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ile basın mensupları katılımıyla gerçekleştirildi.

Leyla Şahin Usta, “Başkan adayımız ve 8 aydır başkanımız olan Uğur İbrahim Altay Bey çıtayı yüksek bir seviyede aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan tevdi edilen görev ile birlikte bu çıtayı daha da yükseltmek durumunda. Eğer başkanımızın başarısını istiyorsak, Konya’nın Türkiye’de en önde gelen illerden biri olmasını istiyorsak hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde bugünden itibaren çok sıkı bir şekilde Konya için çalışmamız gerekiyor. Bizlerin Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla ve ilçe başkanlarımızla yapacağımız her uyum Konya’nın seçim sürecindeki şehirler arasında birinci il olmayı hedeflememiz gerekiyor. Bu zor bir hedef değil çünkü daha önce yaptık yine yapabiliriz. Dolayısıyla da hedefimizi yüksek tutacağız ve Konya’yı bu seçimde de en yüksek oy oranı ile birinci il çıkarmayı başaracağız inşallah” diye konuştu.

31 İLÇEMİZİ DE AK PARTİLİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle kim aday olursa olsun hep beraber adayların arkasında kenetlenerek çalışılması gerektiğine vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer çalışırsak ve bir beraber olursak mutabakatla aldığımız kararın yine mutabakatla arkasında durursak alamayacağımız hiçbir ilçe yok. Bundan da eminiz. Bazen etrafımızda bizleri korkutan söylemlerle karşılaşıyoruz hiç endişe etmeyin. Bugüne kadar nasıl Konya’yı temsil ettiysek ve Konya’yı böyle yüksek değerlere taşıdıysak bu seçimde de 31 ilçemizin de AK Partili olması için en yüksek kapasiteyle çalışacağız ve başaracağız. Bundan emin olun. Kim ne derse desin biz, 31 ilçemizin de AK Partili olabilmesi için çalışacağız ve bunu başaracağız.”

Seçim dönemlerinin heyecanın dorukta olduğu günlerdir diyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Geçtiğimiz günlerde partimiz 60 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak da yaklaşık yedi aydır bu görevi yürüten Uğur İbrahim Altay Bey yeni dönemde de birlikte yol yürüyeceğimiz milletimizin huzuruna çıktığımız adayımızdır. Ben öncelikle Uğur İbrahim Bey’in şahsında parti teşkilatlarımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

BELEDİYECİLİK AK PARTİ GELENEĞİDİR

İl Başkanı Hasan Angı “Belediyecilik AK Parti geleneğidir, temel taşlarıdır. 2002 genel seçimleri ile başlayan kutlu yürüyüşümüz, 2004 ile beraber yerel yönetimlerde de iktidar olduk. O günden bugüne pek çok hizmet hayata geçti. Ben huzurlarınızda şehrimize geçmişten bugüne kadar belediye başkanı olarak hizmet etmiş başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Her biri imkânları neye elverdiyse hizmet etmek için çalıştılar. Ama 2004 sonrasında hizmetler çok daha farklı oldu. Çünkü güçlü bir iktidar, Konya sevdalısı bir Başbakan ve Konya’nın onlarca yıl konuşulmuş yüz yıl geriye giden proje başlangıçlarının tek tek hayata geçtiği bir dönemi yaşadık. 14 yıl şehrimize hizmet etmiş Tahir Akyürek Bey’de yereldeki imkânları genelin gücüyle birleştirdi. Bu şehrin çok daha öteye yaklaşılması, mazideki gücün atiye götürebilmek için tüm ekibiyle gece gündüz demeden çalıştı. 7 aydır da bu kutlu yürüyüşü Uğur İbrahim Bey devam ettiriyor. İnşallah 31 Mart 2019’da da kıymetli hemşerilerimizin verecekleri güçlü bir destekle yola devam diyeceğiz. Bu arada 31 tane ilçemiz var, mevcut belediye başkanlarımız var, aday adaylarımız var önümüzdeki günlerde kalan 21 ile birlikte inşallah ilçelerimizde kademeli olarak başkan adaylarını belirlemiş olacağız.”

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN BU AZİZ MİLLETE HİZMET ETMEKTİR

Son olarak Angı, “Bizim için önemli olan bu aziz millete hizmet etmektir. Memleket sevdasıyla yola çıkmış bu ekip, alın aklıyla bunca yıldır yorulmadan yoluna devam ediyor. İnşallah 2019 ve sonrasında da 31 ilçe ve büyükşehrimizde en yüksek oylarla seçimi kazanmak, meclis üyelerimizle beraber ve belediye çalışanlarıyla bu şehrin insanlarına çok daha güzel hizmetleri ortaya koyabilip, hayatımızı kolaylaştırmak, medeniyet değerlerimizi devam ettirmek ve geleceğe çok daha kutlu bakacak şekilde yolda yürüyeceğiz.”

Başkan Uğur İbrahim Altay, yerel yönetim ve belediyeciliğin bir gönül işi olduğuna vurgu yaparak, “AK Parti’nin yerel yönetimlere bakışı hizmet yarışıdır, gönüllere girmektir, şehrin emini olmaktır. Bu vizyonun temeli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına dayanır. AK Parti Belediyeciliği sadece günü kurtarmak değil, şehirlerin ve insanların geleceğine yatırım yapmaktır. AK Parti Belediyeciliği sadece fiziki yatırım değil, gönüllere girebilmektir. AK Parti belediyeciliği sadece laf üretmek değil, ortaya vizyon koyabilmektir. AK Parti Belediyeciliği halka hizmetkâr olmak ve Hakk’ın rızasını alabilmektir. AK Parti Belediyeciliğine bakmak yetmez, yaşamak gerekir. Burada sayısız örneği anlatabiliriz ama asıl bu farkı Ak Partili belediyelerin görev yaptığı illerde ve ilçelerde yaşayanlar hissedebilir. Konya’da yaşamak ile Konya’yı yaşamak arasında ki farkı hisseden hemşehrilerimizin duaları bizim en büyük desteğimizdir” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN BAŞKANLIK, HİZMETKÂR OLDUĞUMUZ BU TOPRAĞIN İNSANININ YÜZÜNDEKİ TEBESSÜMÜ ARTIRMA VESİLESİDİR

Yerel Yönetimlerin bir bayrak yarışı olduğunu, her gelen belediye başkanının bir önceki belediye başkanından aldığı bayrağı daha yukarıya taşımak için gayret ettiğini söyleyen Başkan Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya’ya 10 yıl hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak bizim için belediye başkanlığı, hizmetkâr olduğumuz bu toprağın insanının yüzündeki tebessümü artırma vesilesidir. Doğup büyüdüğümüz ve havasını teneffüs ettiğimiz bu şehre hizmet şükür vesilesidir. Belde-i Muhayyere ’de şehrin emini olmak, bu şehirde yaşayan tüm canlıların “zikrine” vesile olmak bizim için şereftir.”

DOĞRU VE HAKK’TAN BİLDİĞİMİZ YOLDAN HİÇ AYRILMADIK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasında teşkilat mensupların da seslendi. “Gayesi Hizmet Olanın Yardımcısı Allah’tır” sözünü her zaman teşkilat mensuplarıyla söylediğini hatırlatarak, “31 ilçemizi sizlerle birlikte gezdik. Kimsesizin kimsesi olduk, çaresizin çaresi olduk. Doğru ve Hakk’tan bildiğimiz yoldan hiç ayrılmadık. Yetimin hakkını koruduk, güçsüze umut olduk. Aynı duaya âmin dedik, aynı duyguları paylaştık. Tüm bunları imar ederken odak noktamız her zaman hemşerilerimiz oldu. Allah’ın izniyle yine el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz ve Konya’mız için gecemizi gündüzümüze katıp hizmet edeceğiz. Biz hizmeti ibadet kabul eden bir ecdadın torunlarıyız, Allah yolumuzdan ayırmasın” dedi.

GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ EMANETİ GELECEĞE TAŞIRKEN BU BAŞARIYA BİRLİKTE OMUZ VERELİM

Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’yı daha ileriye götürmek, birlik ve beraberliğin örnek şehri haline getirme için teşkilatlara da bir çağrıda bulundu. Altay, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda yakaladığımız şu ruhu geliştirelim, geçmişten aldığımız emaneti geleceğe taşırken bu başarıya birlikte omuz verelim. Fabrikada üretime katkı sağlayan alın teri bizim tatlı yorgunluğumuzdur, işletmesini açan esnafımızın besmelesi bizim ortak duamızdır, gençlerimizin gelecek umudu bizim ortak hayalimizdir, çocuklarımızın tebessümü ortak değerimizdir. Konya akşamlarında evlerden yükselen aile huzuru hepimizin ortak mutluluğudur. Bu güne kadar büyük önem verdiğimiz Gönül Belediyeciliğini, “Benim Şehrim” sloganıyla yeniden yaşamak ve yaşatmak amacındayız.”

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Uğur İbrahim Altay kamuoyuna, teşkilatlara ve basına bir kez daha tanıtıldı ve toplu fotoğraf çektirildi.

DİĞER SİTELERİMİZ