2020-03-09 06:39:53

7. OLAĞAN SELÇUKLU İLÇE KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7. Olağan Selçuklu İlçe Kongresi gerçekleştirildi.

7. Olağan Selçuklu İlçe Kongresi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın katılımları ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede Mustafa Hakan Özer yeniden Selçuklu İlçe Başkanlığına seçildi.

AK Parti Konya’da 7. Olağan İlçe Kongreleri devam ediyor. Selçuklu İlçe Kongresi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Milletvekilleri, Konya Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubunun katılımı ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ülke olarak kritik güler yaşadığımızı ifade ederek,  “Milletimizin böyle zamanlardaki birlik ve beraberliği her türlü zorluğun üstesinden gelmemize vesile olacaktır. Geride bıraktığımız son 18 senenin her anı, en az bugünkü kadar kritik ve zorlu geçti. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana milletimiz farlı liderlerle kendi değerlerini iktidara taşıyarak kendisine çizilen çerçeveyi kırmaya çalışsa da her seferinde millet iradesine müdahale edildi. Dolayısıyla ülkemizin güçlenmesi ve kendi kimliğine ulaşması engellenmiş oldu. Ta ki 14 Ağustos 2001’e kadar. Bu tarihte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Parti bir sene sonrasında milletimizin teveccühü ile iktidara geldi. Böylelikle devlet millet birlikteliği sağlanmış oldu ve Türkiye’nin kaderi değişti. 28 Şubat Postmodern darbe girişimiyle enkaz haline dönen Türkiye, AK kadrolar ile birlikte hemen her alanda büyük bir ilerleme gösterdi. Bugünün Türkiye’si 2001 Türkiye’sine göre çok daha büyük ve çok daha güçlü. AK Partili yılların hizmet sağanağından Konya’da nasibini aldı.”

“VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Konya’nın en büyük Türkiye’nin de önde gelen ilçelerinden birine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu bugün 662 bin 808 kişilik nüfusuyla Konyamızın en büyük, Türkiye’nin de 14. büyük ilçesi. Böyle bir ilçede hizmet etmek kolay değil. Biz yerel yönetimler olarak her alanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Sanattan spora, eğitimden sağlığa ve kültüre her alanda temel belediyecilik hizmetleri noktasında vatandaşlarımıza hizmet etmek için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Bu hizmetlerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Tabi biz bu hizmetleri yaparken teşkilatlarımızla her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduk.  Bu anlamda Selçuklu ilçemizde çok güzel bir birlikteliği tesis ettik. Bunun da güzel neticelerini görüyoruz.”

“KONYA’YI 2023’E HAZIRLIYORUZ”

Konya’nın birlik beraberlik ve ahenk noktasında en verimli dönemini yaşadığının altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün Selçuklu sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri haline geldi. Mahalle Başkanından Kadın Kollarına, Kadın Kollarından Gençlik Kollarına, Ana Kademeye kadar bu başarıda hepinizin emeği bizden fazladır. Hepinizden Allah razı olsun. Rabbim yürüdüğümüz yolda birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Selçuklu’da edindiğimiz tecrübe ile İlimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Konya 42 bin kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük belediye teşkilatına sahip. 400 kilometre çapında bir alana hizmet ediyoruz.  Konya 2023’e hazırlık yapıyor. Birlik, beraberlik ve ahengin en üst seviyede olduğu dönemi yaşıyoruz. Genel Başkan Yardımcımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sağlık Bakanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve onun şahsında tüm teşkilat mensuplarımız, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız hep birlikte Konya’yı geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz.”

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİMİZDEN BİZLERİ ALIKOYAMAZLAR”

Kongrelerin teşkilatlar için önemine değinen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı “Kongreler heyecanların arttığı, gücümüzün katlandığı, inancımızın pekiştiği günlerdir. Partimizin kuruluşundan bu yana değişik kademelerde görev yapmış tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu kadroda yer almak Cumhurbaşkanımız ile aynı davada aynı yolu yürümek bizim için bir onurdur. Çünkü Cumhurbaşkanımız, milletin emanetine sahip çıkan, zorlandığı yerde geri adım atmak yerine cesaretle sorunların üzerine gidebilen bir lider. Konyalı hemşehrilerimiz de kurulduğu günden bu yana AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza hep sahip çıkmıştır. Her seçimde Konya başka bir rekor kırmıştır. En büyük ilçemiz Selçuklu’da bunlardan bir tanesi. Bize düşen bu yapıyı güçlü kılmaktır. Bunlardan rahatsız olanlar da elbette olacaktır. Bize çamur atmaya çalışanlar kendi attıkları çamurda boğuluyorlar. Bir taraftan pusuya yatıp fırsat arayanlar, diğer yandan da bu güçlü yapıdan ne koparabilirim hesabını yapanlar. Hiçbiri kusura bakmasın. Allah’ın izniyle biz bu kutlu yürüyüşte bir ve beraber olduğumuz sürece bu yapıdan tuğla koparamazlar. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden de bizleri geri çeviremezler. Bize düşen birlik ve beraberliğimizi korumak, safları sıklaştırmak, durmadan yorulmadan yola devam etmektir.”

“TÜRKİYE’DE DEĞİŞİMİN ANAHTARI OLDUK”

AK Parti siyasetinin yeni bir Türkiye inşa ettiğine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “AK Parti olarak, 18 yıldır çalışan, üreten ve başaran bir partiyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamış sayısız işi yapan, ülkenin önünü açan, sıkıntıları bir bir çözen; vatandaşı devletiyle, milleti devletiyle birleştiren barıştıran bir partiyiz. Hizmeti önceleyen siyasi anlayışımız ve siyasete kattığımız erdem, dürüstlük, doğruluk, samimiyet, tevazu, birlik-beraberlik değerleri ile Türkiye’de değişimin anahtarı olduk. Özellikle AK Parti siyaseti ile yeni bir Türkiye inşa edilmiştir. Bugün yine kongrelerimizle yenilenerek daha da güçlenerek milletimize hizmet için, inandığımız yolda teşkilatlarımızla beraber kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu vesile ile yeni seçilecek başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Önceki dönemlerde vazife alan bütün başkanlarımıza ve yönetimlerine de hizmetleri için teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki bu bir bayrak yarışıdır. Aslolan davamızdır. Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için; durmadan yorulmadan yollara düşeceğiz. Yolumuz açık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

“KONYA’YA HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Konya’nın geçmişten günümüze AK Parti’ye en yüksek oranda destek veren illerin başında geldiğini aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “AK Parti teşkilatları, hamdolsun, 18 yıldır, ilk günkü gibi, heyecanından, coşkusundan, aşkından, azminden hiçbir şey kaybetmedi. Yeni eserler ortaya koyarak büyük yolculuğuna, tarihi yolculuğuna devam ediyor. Bundan tam 1 yıl önce, 31 Mart seçimlerinde sizler; Cumhurbaşkanımızı mahcup etmediniz. Büyükşehirde yüzde 70,5 gibi son derece yüksek bir oy oranıyla; partimize, davamıza, liderimize sahip çıktınız. Bu rekor oyla Konya’mız, ilk sıraya yerleşti. Selçuklu da, yüzde 67.5 ile en yüksek oy alan ilçelerimizden biri oldu. Bu başarı sizlerin eseridir, davasına vefalı Konyalıların eseridir.  31 ilçemizde meydanlarda yatırımlarımızı açıklarken, Sarayönü’nde mehteranı dinlerken, Karapınar’ın kuru ayazında, Torosların yamacında Taşkentli ve Hadimli hemşerilerimizle karın altında buluştuğumuzda sizlerle hep aynı heyecanı duyduk. Mevlana Meydanında aynı safta bayram namazı kılarken, Mehmetçiğimizin tören mangasını selamlarken, al bayrağımızı göndere çekerken sizlerle hep aynı mutluluğu yaşadık. İşte bu Konya’ya, bu ruha, bu güzelliğe hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.  Biz bu borcu yerine getirirken her daim en önemli destekçimiz, yardımcımız teşkilatlarımız olmuştur. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim daha nice seneler Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep birlikte Konya’ya hizmet etmeyi bizlere nasip eylesin.”

“TÜRKİYE, BEKLENEN BİR ÜLKEDİR”

Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğinin altını çizen Bakan Kurum, “Ülkemiz, bugün yüzyıllarca sürecek kutlu bir istikbalin eşiğindedir. Bu istikbalin doğum sancılarını, hepimiz hissediyoruz.  Türkiye, sadece üç tarafı denizlerle çevrili, sınırları belirlenmiş bir kara parçası değildir. Türkiye, milyonlarca mazlum insanın duaları üzerinde yükselen, büyüyen, serpilen “büyük bir dava”dır.  Çanakkale, İstiklal Harbi, 15 Temmuz şehitlerinin; Fırat Kalkanı, Barış Pınarı, Zeytin Dalı, Pençe ve Bahar Kalkanı şehitlerinin kutlu davasıdır.  Aziz milletimizin mübarek davasıdır. Dün Çanakkale ruhu ne ise, bugün Bahar Kalkanı ruhu odur. Dün Çanakkale’ye, Ankara’dan, Konya’dan, Kahramanmaraş’tan, Diyarbakır’dan; Bağdat’tan, Halep’ten, Şam’dan, İdlib’den gelenleri buluşturan ruh ne ise, bugün vatanı müdafaa eden Mehmetçiğin taşıdığı ruh da, o ruhtur. Biz inanıyoruz ki; Türkiye, beklenen bir ülkedir. Türkiye, vakti gelmiş bir fikirdir. Hiçbir ordu, hiçbir devlet, hiçbir güç; zamanı gelmiş bu büyük fikrin karşısına dikilemez. Bu millet, vatanında hiçbir operasyona izin vermez, müsaade etmez.”

“ASIL HEDEF SURİYE DEĞİL, TÜRKİYE’DİR”

Sınır ötesinde yürütülen mücadelenin topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu belirten Bakan Kurum, “Tüm zalimlerin içinde; Türkiye’nin, şanlı tarihiyle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir korku var. Bu nedenle, yalnız 783 bin km2’lik Türkiye’yi değil, Türkiye’nin 5 milyon 200 bin km2’lik gönül coğrafyasını da, 1000 yıllık tarihini de yenmeleri gerekiyor. İşte bu yüzdendir ki; terörden ekonomiye, dış politikadan iç siyasete, savunmadan enerjiye kadar tarihimizin en kritik meseleleriyle yüzleşiyoruz, büyük mücadeleler veriyoruz.  İşte bu yüzdendir ki; sınır ötesinde yürüttüğümüz mücadele; topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir.  Şayet biz bugün Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinden arındırmazsak, karşılaşacağımız manzara açıktır. Bugün Kamışlı'da, Tel Abyad'da, Münbiç'te, İdlib'de vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin yarın Şırnak'ta, Mardin'de, Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Hatay'da vermek zorunda kalırız. Çünkü karşımızdaki senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir. İçimizdeki gafillere de şunu açıkça söylemek isterim; vatanımızın müdafaası için verdiğimiz bu kutlu mücadeleye kim karşı geliyorsa, ya gafildir ya da düpedüz haindir.”

“KONYA AK PARTİ’DİR, AK PARTİ KONYA’DIR”

AK Parti’nin ve Türkiye’nin kaderi ortak olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Kurum, “Ellerini ovuşturarak; AK Parti’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, bundan sonra da sevindirmeyeceğiz.  Bugün bu muhteşem salonu, bu muhteşem coşkuyu, bu kalabalığı gördük. Allah’a binlerce kez hamdettik. Allah’ın izniyle, bundan sonra da; bu birliğimize, bu beraberliğimize, bu dayanışmamıza devam edeceğiz.  Tüm teşkilat ziyaretlerimizde, katıldığımız programlarda ifade ediyorum. Konya AK Parti’dir, AK Parti Konya’dır. Konya’yla liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arasına kimse girememiştir, giremeyecektir. Çünkü bizim anlayışımızda esas olan dosta vefa göstermektir. Dost ise, Allah’ın davasını tutan, haksızlık karşısında susmayan, “Dünya beşten büyüktür” diyen, “Kudüs İslam’ındır” diye haykıran liderimiz, başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Unutmayın, yolumuz uzun, yükümüz ağır. AK Parti’ye gönül vermiş her kardeşimin omuzlarında tarihi bir mesuliyet var. Ak kadrolar olarak, hep birlikte gece-gündüz demeden çalışacağız. Allah’ın izniyle sizler sayesinde; hem sahada hem masada kazanacağız.  Türkiye’yi hedeflerine ulaştırıncaya kadar; Türkiye’yi siyasetiyle, ordusuyla, ekonomisiyle küresel güç yapıncaya kadar, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarıncaya kadar bize durmak da, dinlenmek de haramdır.”

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen oylama sonucunda mevcut AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer yeniden başkanlığa seçildi.

DİĞER SİTELERİMİZ