2024-02-06 07:00:57

CUMHUR İTTİFAKI’NIN BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI

Cumhur İttifakı’nın Konya belediye başkan adayları AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın katılımıyla AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde açıklandı.

AK Parti'nin Konya ilçe belediye başkan adayları, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bu şehir mübarek bir şehir, bu şehir huzur şehri. Bu şehre geçmişten bugüne hizmet edenlerin büyük emekleri var. Gelecek nesillere bu şehri taşımak için çok önemli bir döneme giriyoruz. Bugüne kadar onca işleri başarmış, ilçelerinde 40-50 yılın birikmiş sorunlarını çözmek için canla başla çalışan belediye başkanlarımız aziz milletimizin teveccühünü almışlardır. Bugün aramızda birlikte yol yürüyüp bu 5 yılı yüz akıyla bitirdikten sonra yeni dönemde nöbeti devredecek olan kardeşlerimiz ve bizimle birlikte yeni bir yola girecek olan kardeşlerimiz de var. Bütün aday adayı kardeşlerimizden, duruşunu bozmayan dava arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Bu kutlu yürüyüş, günü birlik bir yürüyüş değil. İnandığımız değerler doğrultusunda bizi geleceğe taşıyacak bir yarıştır” dedi.

‘PAZARLIKLAR YAPMADIK’

İslam dünyasının, mazlumların ve Türk dünyasının iki büyük umudu var’ diyen MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, “Bunlardan biri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’dir. Bizler Konya’da Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs’ta ve 28 Mayıs’ta nasıl ki birlikte omuz omuza çalışmış ve Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmişsek, bugün de aynı bakış açısıyla birlikte, omuz omuza çalışıyoruz. Kapı arkalarında pazarlık yapmadık. Bunda da başarılı olduk” diye konuştu.

‘KONYA BELEDİYECİLİĞİN OKULU’

Salondaki heyecandan 31 Mart akşamında Cumhur İttifakı olarak hem büyükşehirde hem de ilçe belediyelerinde rekor oyla, kazanacaklarını gördüğünü belirten AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla adaylarımız belirlendi. Bundan sonra bizim görevimiz birlik ve beraberlik içerisinde başkanlarımız ve başkan adaylarımızın yanında, örfümüze ve kültürümüze uygun bir şekilde yanlarında yer almak ve başarıları için çalışmaktır. Konya yıllardır belediyeciliğin okulu olmuş bir şehirdir. Her zaman Türkiye’ye hatta dünyaya model bir şehir konumundadır. Tabi belediyecilik kolay bir iş değil. O mesuliyeti taşımak ayrı bir duygudur. Bu hizmet büyük bir şereftir. Konya, dünyanın en büyük belediye teşkilatına sahip. 42 bin kilometrekare bir alana hizmet ediyoruz. Belediye başkanlarımız ve adaylarımız şunu unutmasınlar, hüner bir şehri inşa ve ihya etmek ama halkın mutluluğunu ve huzurunu sağlamaktır. Bizim de derdimiz bir bütün olarak Konya’nın huzurudur. Konya’mız önce yaşanabilir bir şehir olarak, sonra bir marka şehir olarak ve sonra da dünya şehri olarak bu amaca hizmet etmektedir. Şimdi dünya şehirleriyle yarışarak, lider şehir Konya için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
‘ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ’
MHP Konya Milletvekili Konuralp Koçak ise Cumhur İttifakı’nın birliğine vurgu yaparak, “Bugün Konya’da Cumhur İttifakı’nın zaferine giden yolda en önemli adımı atıyoruz. MHP’nin seçim çalışmalarında kullandığı bir ifade var, ‘Birliğin gücüyle.’ Bu birlikten kastedilen, 15 Temmuz gecesi hainler o alçaklar tankla, topla, uçakla bu milletin aziz vatandaşlarına kurşun sıkarken, o tankların önüne cesurca çıkan o milli ruh, o gün orada bir birlikteliği başlattı. Bugün 31 ilçede Cumhur İttifakı kazanacak derken bahsettiğimiz birlik, o günkü birliktir” dedi.
‘HAZIRIZ VE KARARLIYIZ’
‘Konya’ya hizmet herkese nasip olmaz’ diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Şehrimize belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımızla birlikte Konya’nın hayallerini gerçekleştirmek için gayret ettik. Konya modeli belediyecilik artık sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın takip ettiği bir motto haline geldi. Bir takım ruhuyla çalıştık. Yol arkadaşlarıma buradan sonsuz teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bazı arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz. Bazıları bu vesileyle görevlerini devretmiş olacaklar. Bugün hazırız ve kararlıyız diyoruz. Hep birlikte yeni bir besmele çekip, yeni bir başlangıç yapıyoruz. 31 ilçemizin tamamında hizmetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Tek hedefimiz, 31 ilçenin tamamında Cumhur İttifakı olarak ipi göğüslemek ve 1 Nisan sabahı belediye başkanlarımızı görevlerinin başına getirmektir. Gayret bizden takdir Allah’tan.”
‘31 MART’TA SANDIKLARI PATLATACAĞIZ’
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “31 Mart tarihinde Konya’da Cumhur İttifakı’nın sesinin bugüne kadar duyulmamış gür bir sesle tüm Türkiye’ye haykıracağını bugün bu salonda görüyorum. Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde belediyecilik nasıl yapılıyormuş, göstermiş olduk. Bunu bize 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öğretti. 6 Şubat depreminin yıldönümü gelmek üzere. 11 vilayeti kapsayan depremin vurduğu kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden geleni yaptık. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, olağanüstü bir gayret göstermişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sizin evladınız, benim 6. Murat dediğim Murat Kurum da inşallah İstanbul’u yeniden alacak. O gün büyük bir gayret gösteren isimlerden biri de Sayın Murat Kurum’du. İnsan üstü bir gayret ile çalıştılar. İnşallah 31 Mart seçimlerinde sandıkları birlikte hareket ederek patlatacağız. Aday adaylığı için tüm Türkiye’de müracaatlar oldu. Konya’da 31 ilçemiz var. Biz bu aday adayları içinden adayları belirlemek için inanın çok gayret ettik. Aday adaylığı müracaatında bulunan kardeşlerimizden bir tanesi belediye başkan adayı olarak belirlenmesi gerekiyordu. Siyaset vefa, dava, nezaket ve asalet işidir. Parti yetkili kurullarının ortaya çıkardığı belediye başkan adayının yanında yer almak gerekir. Küsmek, darılmak dava adamının işi değildir. Siyaset her kişinin değil, er kişinin işidir. Onun için sadakat göstermek gerekir.”

KONYA’NIN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ŞÖYLE:

• Ahırlı Belediye Başkan Adayı İsa Akgül
• Akören Belediye Başkan Adayı İsmail Aslan (MHP)
• Akşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Kahraman
• Altınekin Belediye Başkan Adayı Agah Yılmaz
• Beyşehir Belediye Başkan Adayı Adil Bayındır
• Bozkır Belediye Başkan Adayı Sadettin Saygı
• Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı Mehmet Kale
• Çeltik Belediye Başkan Adayı Ali Meşe
• Çumra Belediye Başkan Adayı Fatih Demirci (MHP)
• Derbent Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ayten
• Derebucak Belediye Başkan Adayı Ahmet Kısa
• Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir (MHP)
• Emirgazi Belediye Başkan Adayı Nurişen Koçak (MHP)
• Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu (MHP)
• Güneysınır Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir
• Hadim Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetiner
• Halkapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Bakkal (MHP)
• Hüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiğdem
• Ilgın Belediye Başkan Adayı Ömer Apil
• Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca
• Kadınhanı Belediye Başkan Adayı İrfan Karaca
• Karapınar Belediye Başkan Adayı İbrahim Önal
• Kulu Belediye Başkan Adayı Abdürrahim Sertdemir
• Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş
• Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nazif Solak
• Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı
• Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Demirel
• Taşkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Acar
• Tuzlukçu Belediye Başkan Adayı Nevzat Kolaş
• Yalıhüyük Belediye Başkan Adayı Hasan Koçer
• Yunak Belediye Başkan Adayı Süphan Günaltay


 

DİĞER SİTELERİMİZ